Vi er i bestyrelsen blevet opmærksomme på at vi ikke tidligere har haft retningslinier vedrørende deltagelse i vores aktiviteter, når man har været i nærkontakt med en covid-19 smittet. Vi har derfor nu taget stilling til dette, også i lyset af at smittetallet lige nu ser ud til at blive ved med at stige og smitten derfor også kommer tættere på vores medlemmer.

Hvordan skal man forholde sig ift. deltagelse i aktiviteter i Mou IF hvis man har været i nærkontakt med en bekræftet covid-19 smittet?

Vi opfordrer til at man følger myndighedernes anbefalinger, hvilket betyder at man skal selvisolere sig og testes 2 gange hvis man har været i nærkontakt med en smittet.

Ifølge sundhedsstyrelsen:
“Hvis den første test er negativ, og du ikke har nogen symptomer på COVID-19, behøver du ikke længere være i selvisolation, medmindre du har haft løbende kontakt til en smittet person, f.eks. en person i din husstand.”

Dog siger anbefalingen endvidere at:
“Selvom du ophæver din selvisolation, er det fortsat vigtigt, at du er ekstra opmærksom på at holde god håndhygiejne, gøre rent og holde afstand. Testen er kun et øjebliksbillede af din smittestatus på det tidspunkt, du fik lavet testen. Derfor er det vigtigt, at du også får taget den 2. test, for at være sikker på, at du ikke er smittet.”

Vi vurderer i bestyrelsen at man ikke til håndbold/fodbold/ gymnastik/holdaktiviteter er i stand til at overholde skærpede afstandskrav hvorfor vores vurdering er at der skal foreligge 2 negative test inden man igen kan deltage, hvis man har været i nærkontakt med en smittet. Dette ikke mindst for at alle andre medlemmer også kan være trygge ved at deltage til vores aktiviteter.
Vi håber alle medlemmer får en god jul på trods af at den bliver anderledes for det fleste.😄🤞